zunehdMicrosoft introducerade nyligen sin ny-inkarnation av Zune, dvs Zune HD. Som namnet antyder fokuserar Microsoft mer på film med den nya versionen av Zune med försöker bibehålla dess position som mp3/musik spelare.

Under huven har Zune HD växt på många ställen, t.ex har den 3,4 inc OLED touch skärm och systemet körs på NVIDIAS nya chip Tegra, vilket sägs vara ett av som absolut snabbaste chipsen på marknaden. Spelaren har även en HDMI-utgång och stöd för WIFI.

Det är mycket uppenbart att Microsoft har tagit till sig den svidande kritik som funnits mot första generationens Zune. Givet är att iPod har sitt försprång med 74% av marknaden men framförallt dess stöd för applikationer och AppStore. Microsoft har till dato varken sagt bu eller bä rörande en applikations-butik (AppStore) till Zune, men Zune HD har stöd för applikationer.

Zune HD kommer inte släppas i Sverige, eller Europa, enligt Microsoft.

Zune i svensk media:
MacWorld
Digitala Hemmet
Computer Sweden