Hur mycket är en låt värd på Spotify? Ca 0,00257143 kr

spotify_logoDet har under en längre tid diskuterats hur mycket artister egentligen tjänar på att ha sin musik på Spotify. Och efter Magnus Ugglas utspel tidigare i år [1] [2] så har det florerat en uppsjö med rykten, men nu har äntligen en artist gått ut med lite konkret fakta.

Jonas Stentäpp, kanske mer känd som Heavy från tv-programmet ”på rymmen” skriver i sin blogg att hans orkester Dökött spelades 10 500 gånger på tre månader. För detta inkasserade han 27 kronor från Spotify.

Detta betyder alltså att 10500 spelningar genom 27 kr landar på smått fantastiska 0,00257143 kr per spelning av hans låtar. Lite drygt ett öre för fyra spelade låtar.

Nu hör det naturligtvis till historien att detta är ett litet independentband baserat i Årjäng, med andra ord förväntar dom sig nog inte att dom skall spelas en miljon gånger på Spotify. Men med ovan data skulle en miljon spelningar på Spotify motsvara ungefär 2700 kr.

Sedan tillkommer det säkerligen olika avtal för olika skivbolag och artister, men det ger om inte annat lite intressant, och substantiell, data runt vad artisterna tjänar på Spotify.

Inget man pensioneras sig med helt enkelt.

Källa:
http://is.gd/4Tbnz

Mer om Spotify i Svensk media:
Dn, Dn, PC För Alla, MacWorld, IT24, Metro, Expressen

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

5 kommentarer

  1. Kan förstå varför folk vill ta bort sig från spotify när det egentligen bara är skivbolaget som tjänar pengar 😛

  2. Kan förstå varför folk vill ta bort sig från spotify när det egentligen bara är skivbolaget som tjänar pengar 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *