Google har under två års tid utvecklat programmeringsspråket Go, vilket närmast kan liknas vid en gatukorsning av python och C/C++ med fokus på dynamisk hantering, snabbhet och att ”göra kodning roligt igen”, som utvecklarna på Google själva säger.

Språket är utvecklat av Ken Thompson och Rob Pike och dom meddelar att iden kom just för att det inte finns någon större utveckling av sk. lågnivåspråk samt att dom ville optimera kompileringstiden avsevärt.

Google meddelar även att dom har all avsikt i världen att optimera Go för att vara ett serverspråk för att snabba upp webbtjänster, vilket i förlängningen förmodligen innebär att PHP får se upp – då en skript-variant av Go lär vara i faggorna.

Programmeringsspråket har dock redan rört upp lite kontrovers eftersom det redan finns ett språk som heter just Go. Språket skapades av Frank McCabe år 2004, det publicerades t.om en bok 2007 som heter, ”Let’s Go”. McCabe meddelar att han inte har pengar att stämma Google, men hoppas dom har heder nog att byta namn på sitt språk.

Och man kan nog tycka att världens största sökmotorföretag borde haft lite koll på vilka programmeringsspråk som finns, det finns trots allt bara runt 200 st.

Källa:
http://golang.org/

Mer om Google Go i Svensk media:
Pc För Alla, Computer Sweden,