Övervägande positiva reaktioner på Windows 7 i Svensk press

Det är överväldigande positiva kommentarer från den Svenska presskåren dagen efter releasen av Windows 7. Efter att Microsoft har fått stå i skuggan av OSX framgångar och deras egna motgångar med Windows Vista verkar det nu som att dom är på rätt köl igen.

Här kommer ett axplock av kommentarer.

Mikael Lindkvist, M3, skriver:

Och det blev en positiv överraskning. Min trötta gamla bärbara Dell-burk med 1,2 gigahertz Ultra Low Voltage-processor fick nytt liv och helt plötsligt blev den användbar igen efter att ha stått och samlat damm i över ett år

Adam Erlandsson, SVD, skriver:

Men oavsett hur man vänder och vrider på det är Windows 7 en evolutionär utveckling, inte ett revolutionerande steg framåt. Med Windows 7 har Microsoft lyckats släppa det operativsystem som Vista borde ha varit.

Niklas Holm, Sydsvenskan, skriver:

Med Windows 7 tycks bolaget ha röjt undan bristerna i kritiserade Vista och samtidigt byggt på ett antal användbara nyheter. Världens största mjukvaruföretag levererar den här gången en systemversion som klarar användarnas krav och förväntningar.

Anton Karmehed, Hardware Nordic, skriver:

Windows 7 baseras på Windows Vista och visst finns det likheter men det går inte komma ifrån det faktum att Microsoft gjort förändringar mer eller mindre överallt och även om det kan kännas lite surt att uppgradera från Windows Vista är det ett byte man definitivt inte kommer att ångra.

Även solen har givetvis sina fläckar men vi har svårt att komma ihåg senast ett Windows-operativsystem varit så välputsat.

Det ser onekligen positivt ut och det blir spännande att se om även företagen väljer att gå på Windows 7 direkt, något som tog väldigt lång tid för Vista – om företagen ens valde att byta från Windows XP.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

3 kommentarer

  1. Jag kör Windows 7 på min virtuella maskin på macen och kan säga att det funkar bättre än Windows XP nånsin gjort på en PC. Dock hittar jag inte speciellt bra bland inställningarna. Kunde gjorts bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *