Desire HD – Desires bitiga storebror

Bitig var ordet, inte bara under huven utan även rent storleksmässigt; Desire HD är både större, tyngre och klumpigare än lillebror Desire. Den ligger dock bra i handen och gömmer sig fint i fickan, storleken blir en klar fördel och man glömmer snabbt att Desire HD är 12% större.

Skärm och Prestanda

Skärmen på Desire HD är en 4.3 tum LED medans Desiren har en 3.7 tum AMOLED-skärm men trots detta levererar båda mobilerna 480 x 800 pixels med 384,000 skärmpixlar. Och eftersom skärmen på HDn är 38% större fast med samma upplösning så känns faktiskt Desiren lite vassare här. Visst ”känns” HDn större, men rent kvalitetsmässigt vinner faktiskt lillebror Desire. Lägger man dom sida vid sida så ser man faktiskt en rätt stor skillnad.

Processorn i Desire HD är en något vassare variant av 1ghz Snapdragon modell QSD8255 medan Desire har en QSD8250. QSD8255 sägs ha betydligt mindre transistorerer vilket i sin tur betyder att strömförbrukningen blir  hela 28% mindre. Och detta märks i batteritid då HDn har upp till 9 timmar taltid och 420 timmar standby medan Desiren får skämmas lite med 6.7 timmar taltid respektivt 360 timmar standby. Bättre teknik är bättre, helt enkelt.

Desire HD kommer även förinstallerad med Android 2.2 ”Froyo”, vilket är en betydligt snabbare version än föregångaren Android 2.1 Eclair som Desiren levererades med. Naturligtvis har alla Desire-ägare idag uppgraderat till 2.2 men HDn känns något rappare och mer responsiv, speciellt touch-skärmen känns mer exakt än dess dito.

Kameran – en klar förbättring

Desire HD

Desire

Även kameran har fått sig en signifikant uppdatering och har 8 megapixels med dubbla LED blixtar kontra Desires 5 megapixel en LED blixt.

Till höger har ni jämförande bilder from dom två telefonerna och HDn har en betydligt bättre och mer realistisk färg-återgivning.Värt att påpeka är att HD även har autofokus, vilket faktiskt gör fotograferandet betydligt lättare.

Visst, det är inte digitalkamera kvalitet, men för att vara en mobiltelefon imponerar Desire HD.

Utöver detta har Desire HD även en g-sensor, Dolby Mobile support, och DLNA trådlös delning. DLNA betyder att man kan visa video från telefonen på sin TV över det trådlösa nätverket. En teknik som byggs in i fler och fler TV-apparater och set-top boxrar. En smart funkation som Desiren tyvärr saknar.

Köpa eller inte köpa, det är frågan.

Den stora frågan många Desire-ägare ställer sig är naturligtvis om man skall uppgradera och det finns inget helt bra och enkelt svar på den frågan. HDn är bättre på många punkter, men  är personligen osäker på om det motiverar kostnaden.

En Desire HD går trots allt lös på något över 5000 ink moms och det råder ju ingen direkt brist på konkurrenter på hårdvarufronten hos Android. Min rekommendation är helt enkelt att ni går och känner på en i en butik, för jag kan tänka mig att formfaktorn på HDn inte passar alla.

För någon som går från t.ex iPhone eller motsvarande smartphone är valet betydligt enklare, man går direkt på en Desire HD.

Sugen på en Android-mobil? Länken nedan tar dig till billigaste butiken i Sverige för respektive modell.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

6 kommentarer

 1. Apan

  Vilken dålig recension, du har ju bara tagit siffrorna om batteritiden rakt av från HTCs egna info. Benchmarktesta batteriet och att du ens nämner standby tiden, seriöst vems smartphone klara ca 20 dagars total standby utan att laddas, just det ingen. Lägg ner mer tid på recensionerna!

  • Tommie

   Hejsan,

   Du har rätt, borde snarare kallat detta för ”titt” eller ”snabbtitt” eller motsvarande för recension är lite missvisande. Var mest ute efter att besvara frågan om desireägare skall uppdatera eller inte.

   Vill du läsa en grym recension rekommenderar jag swedroids, det kan vi kalla för recension! 🙂

 2. Apan

  Vilken dålig recension, du har ju bara tagit siffrorna om batteritiden rakt av från HTCs egna info. Benchmarktesta batteriet och att du ens nämner standby tiden, seriöst vems smartphone klara ca 20 dagars total standby utan att laddas, just det ingen. Lägg ner mer tid på recensionerna!

  • Tommie

   Hejsan,

   Du har rätt, borde snarare kallat detta för ”titt” eller ”snabbtitt” eller motsvarande för recension är lite missvisande. Var mest ute efter att besvara frågan om desireägare skall uppdatera eller inte.

   Vill du läsa en grym recension rekommenderar jag swedroids, det kan vi kalla för recension! 🙂

 3. Har kollat på den, får se vad det blir till våren. Har en HTC Legend för tillfället, men vill ha något lite större. Du råkar inte ha provat Desire Z – med tangentbord? Den verkar tuff, kanske lite väl stor kanske…

 4. Har kollat på den, får se vad det blir till våren. Har en HTC Legend för tillfället, men vill ha något lite större. Du råkar inte ha provat Desire Z – med tangentbord? Den verkar tuff, kanske lite väl stor kanske…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *