Revue från Logitech är en så kallad Set-top box som agerar mellansteg mellan dina enheter och din TV – på många sätt likt en AV-Receiver, men den stora skillnaden här är att Revue kör Google TV-mjukvaran, vilket öppnar en helt ny värld för dig som användare.

Med Google TV kan du t.ex se på YouTube-klipp direkt på din TV eller Twittra samtidigt som du kollar på en fotbollsmatch tillsammans med dina vänner. TV-bilden hamnar då nere i högra hörnet som det gamla Picture-in-picture-systemet som hade sin stortid för några år sedan.

Men det absolut intressantaste med Google TV är naturligtvis sök-möjligheterna, det är ju trots allt Google. Istället för att planlöst surfa runt på kanaler så söker du efter det som du vill se. I exemplet nedan (video i slutet på denna artikel) så demonstreras en sökning på ”Top Gear” – förutom att man kan vänta tills programmet sänds på din vanliga tv-sändning så presenteras även flera sätt att konsumera Top Gear just nu.

Till exempel kan man se tidigare inspelningar som man gjort, man kan kolla klipp via YouTube eller varför inte gå till Top Gears-hemsida och kolla på klippen direkt där.

Google TV har en fullfjädrad webbläsare inbyggd i sig – så switchen mellan Google TV och en Webbläsare är så gott som omedelbar. Vilket även betyder att hela Internet är öppet för dig, direkt från soffan.

En annan mycket intressant funktion som visades var att man från sin Android-telefon kan ”pusha” upp YouTube-videos direkt till TVn. Detta görs helt utan tredjepartsapplikationer och sker direkt i Android. Allt man behöver göra är att välja ett klipp, klicka på ”Share” och sedan välja ”Harmony” och vips så visas YouTube-klippet direkt på TVn.

Logitech Revue då?

Revuen såg intressant ut, men med en prissättning på nästan 2500 kr och med en fjärrkontroll som är en halvmeter bred känns den inte helt lockande. Det är värt att notera att det är flera apparater som snart kommer presenteras som använder Google TV – även TVs med funktionaliteten inbyggd direkt.

Vad som gör Revue extra intressant är vad den kan göra efter att duktiga tekniker har fått leka med mjuk och hård-varan en stund. Är osäker på hur öppet Google TV är – men följer Google sin vana med Open Source mjukvara kommer Google TV öppnas upp omedelbart för alternativa syften. Och Eftersom den stödjer 1080p skulle det kunna vara en intressant lösningen för ett media-center kopplat till en NAS.

Om eller när Revue kommer till Sverige är i detta nu inte helt  klart – men det skulle inte förvåna mig om den hittar hit förr eller senare.

Logitech Revue demo på YouTube