HTC släpper Android 2.2 / Froyo uppdatering för Desire

Under Fredagen den 30:e Juli 2010 meddelade HTC sina svenska kunder att dom påbörjat uppdateringen av Android 2.2, mer känd som Froyo, till HTC Desire. Och mycket riktigt ramlade uppdateringen in under Söndagseftermiddagen.

Så vad innebär denna uppdatering för Desire-användarna? Bland dom större nyheterna hittar vi t.ex videoinspelning på 720p med kameran, fullt Flash 10.1-stöd, förbättrad prestanda med JIT-kompilator och Trådlös accesspunkt.

Vad som slår en direkt är farten, mobilen är betydligt snabbare med 2.2 än 2.1 och överlag känns hela telefonen mer responsiv. Och det känns redan nu som att den trådlösa Accesspunken kommer att användas ofta, speciellt när man är runt omkring vänner med WiFI iPads.

Jag passade även på att test-filma lite med kameran i 720p för att visa kvalitén. Som ni ser ligger den på YouTube som på egen hand komprimerar lite. Men i det stora hela är det OK kvalitet, speciellt för att vara en mobiltelefon kamera.

Notera dock att den hackar till på fyra ställen, något som fanns med även i orginalfilen. Förhoppningsvis är detta bara en mjukvarubugg och kommer att fixas.

Glöm inte att välja 720P (HD) i upplösning hos YouTube.

Orginal-filen är ca 30 sekunder lång och var, innan den laddades upp på YouTube, 26 MB stor.

Om du inte får uppdateringen automatiskt kan du begära hem den genom att gå till Inställningar > Om Telefonen > System Uppdateringar och klicka på ”Kolla nu”.

XDA Developers har även en bra samlingstråd med funktioner för HTC Sense och Android 2.2:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=74440788

För er som vi ha en djupare recension av Froyo på HTC Desire rekommenderar jag att in lyssnar på Tisdagens Slashat.se (eller avsnitt 72).

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

3 kommentarer

  1. Det är ju inga 30fps i 720p direkt men ändå överraskande bra kvalitet. Får hoppas att någon smart människa lyckas porta den featuren till N1:an. Har ju tidigare funnits för 2.1 men som man säger: Once you go Froyo you never go back…

  2. Det är ju inga 30fps i 720p direkt men ändå överraskande bra kvalitet. Får hoppas att någon smart människa lyckas porta den featuren till N1:an. Har ju tidigare funnits för 2.1 men som man säger: Once you go Froyo you never go back…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *