Glada nyheter för utvecklare då Google nyligen gick ut i sin Google Code Blog och meddelade att dom kommer ge fri tillgång till Buzz så kallade Firehose – eller ofilterade flöde över alla buzz som skapas.

Med tillgång till firehose kan man skriva väldigt intressanta apps som ofilterat kan suga in alla buzz som skriv och antingen hantera dem direkt eller spara dem för senare användning. En kul app som Google själv tar upp är Buzz-mood, vilket scannar Buzz i realtid för att få fram om hur stämingen (eller mood) är just nu.

Värt att nämna är att även Twitter har en sk. firehose – men har valt att endast licensiera ut den till företag som får betala för tillgång. T.ex har både Microsoft, genom bing, och Google licenser för att få läsa av Tweets i realtid.

Förutom att komma åt Buzzes så delar dom även ut kommentarer och likes från Buzz. Och eftersom Google Buzz kör med PubSubHubBub så är det ytterst enkelt att komma igång med en klient/app som plockar ner precis alla Buzzes som skrivs.

Men på Buzz-fronten är alltså detta något som är helt öppet och tillgängligt för alla.

Källa och mer info:
Google Code Blog