Google avslutar Nexus One-serien eftersom ”den var för framgångsrik”

I serien ’minst genomtänkta kommentarer’ går veckans papegojmärke till Googles CEO Eric Schmidt som i Fredags meddelade att dom förmodligen lägger ner Nexus One-serien eftersom den var för framgångsrik.

Anledningen, enligt Schmidt, är alltså att tanken med Nexus One var att föra utvecklingen framåt och sätta Android på kartan. Vilket man ändå får ge Google att dom gjort, men att officiellt går ut med citatet ”It was so successful, we didn’t have to do a second one.” så känns situationen mindre genomtänkt.

I mitten på April meddelade även Google att dom kommer sluta sälja Nexus One i sin webbutik och att den skulle säljas direkt i butik tillsammans med operatörer.

Citatet i sin helhet hittar ni nedan och vill ni fördjupa er rekommenderar jag att ni läser Swedroids eminenta inlägg i ärendet.

The idea a year and a half ago was to do the Nexus One to try to move the phone platform hardware business forward. It clearly did. It was so successful, we didn’t have to do a second one. We would view that as positive but people criticized us heavily for that. I called up the board and said: ‘Ok, it worked. Congratulations – we’re stopping‘.

Det skall dock sägas att det inte officiellt har meddelats att dom lägger ner serien, men kommentarer som denna från Schmidt släcker onekligen dom flesta hoppen.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

9 kommentarer

 1. Men om det i och med Android 3.0 kommer gå fortare att få ut nya versioner till alla tillverkare behöver väl Google inte böka med en egen telefon. Som det är nu har Nexus One varit en plattform som drivit på utvecklingen. Om 3.0 blir så bra att det inte dröjer så lång tid att Få dit Sense och vad det nu må vara fyller inte en Google-telefon någon funktion, eller hur?

  • Tommie

   Helt rätt, men betan 3.0 är minst 6 månader bort och jag sätter inte mycket tilltro till att tillverkarna kommer få ut uppgraderingar snabbare.

   Det som tar tid är för tillverkarna att lägga in (och i vissa fall ta bort) funktionalitet som är unik för deras brand. Kolla skillnaden på en vanilla Samsung och en vanilla HTC-mobil med Sense – det är rätt markant skillnad.

   Sätter dock stora förhoppningar till Gingerbread, men tycker Google gör lite fel i att hoppa av hårdvarutåget redan, dom behövs för att pusha utvecklingen ännu hårdare.

 2. Jag borde inte säga något, som skaffade en Nexus för att få snabba uppdateringar.

 3. Helt rätt att hoppa av nu när flera stora tillverkare har kommit i gång.
  Snart kommer våra finska vänner också! Nej det händer nog aldrig.

 4. sundhult

  Men om det i och med Android 3.0 kommer gå fortare att få ut nya versioner till alla tillverkare behöver väl Google inte böka med en egen telefon. Som det är nu har Nexus One varit en plattform som drivit på utvecklingen. Om 3.0 blir så bra att det inte dröjer så lång tid att Få dit Sense och vad det nu må vara fyller inte en Google-telefon någon funktion, eller hur?

 5. Tommie

  Helt rätt, men betan 3.0 är minst 6 månader bort och jag sätter inte mycket tilltro till att tillverkarna kommer få ut uppgraderingar snabbare. Det som tar tid är för tillverkarna att lägga in (och i vissa fall ta bort) funktionalitet som är unik för deras brand. Kolla skillnaden på en vanilla Samsung och en vanilla HTC-mobil med Sense – det är rätt markant skillnad.Sätter dock stora förhoppningar till Gingerbread, men tycker Google gör lite fel i att hoppa av hårdvarutåget redan, dom behövs för att pusha utvecklingen ännu hårdare.

 6. sundhult

  Jag borde inte säga något, som skaffade en Nexus för att få snabba uppdateringar.

 7. Helt rätt att hoppa av nu när flera stora tillverkare har kommit i gång.Snart kommer våra finska vänner också! Nej det händer nog aldrig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *