Rykte: Google att släppa Facebook-utmanaren: Google Me

Flera oberoende källor rapporterar nu att Google i slutfasen av att utveckla ”Google Me”, en direkt utmanare till Facebook och liknande sociala nätverk. Källorna anses vara väldigt trovärdiga och rykten av denna storlek brukar oftast stämma.

En av dom namngiva källorna är tech-entreprenören Kevin Rose, som via ett Twitter meddelade att Google Me inte bara är på väg, utan att det kommer ”väldigt snart”.

Google har under en lång tid drivit det egna sociala nätverket Orkut, vilket är populärt på vissa marknader som Brasilien och Indien men är föga i USA och Europa. Och genom släppet av Google Buzz står det klart att dom definitivt vill in och ta en stor bit av den sociala kakan som för tillfället domineras av Facebook och Twitter.

Om det släpps, när det släpps eller hur det kommer att funka är just nu höjt i dunkel, men detta är en story som kommer att utvecklas under den närmaste framtiden.

Mer om Google i Svensk Media:
InternetWorld, Computer Sweden, Pc För Alla, InternetWorld, Dn.se, Aftonbladet

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

5 kommentarer

 1. Spännande! Det hade varit intressant om Google hade gjort något Diaspora-liknande med ett distribuerat nät istället som vilka web-appar som helst sedan kan knyta an till eller prata med. Ett gemensamt socialt språk-api för webben.

  I vilket fall som helst så är det skönt att Facebook får lite konkurrens, det behövs. Även då jag hellre hade sett att det kom från någon annan än Google.

  • Tommie

   Håller med! Ett Diaspora-liknande projekt backat av Google skulle vara riktigt intressant. Google har visat att dom är intresserade av öppna APIs, så den biten känns positiv.

   Håller med dig dock, ett oberoende median hade krävts – kanske t.om ett consortium ala. W3C.

 2. Spännande! Det hade varit intressant om Google hade gjort något Diaspora-liknande med ett distribuerat nät istället som vilka web-appar som helst sedan kan knyta an till eller prata med. Ett gemensamt socialt språk-api för webben.I vilket fall som helst så är det skönt att Facebook får lite konkurrens, det behövs. Även då jag hellre hade sett att det kom från någon annan än Google.

 3. Tommie

  Håller med! Ett Diaspora-liknande projekt backat av Google skulle vara riktigt intressant. Google har visat att dom är intresserade av öppna APIs, så den biten känns positiv.Håller med dig dock, ett oberoende median hade krävts – kanske t.om ett consortium ala. W3C.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *