Windows-kännare till lika journalisten Paul Thurrott meddelade nyligen att hans källor delger att Kinect, Microsofts kontroll-lösa styrsystem för Xbox 360, kan bli en central del i Windows 8 som beräknas att släppas hösten 2012.

Ryktet gör alltså gällande att Windows 7 kommer att få Kinect-styrning som ett tillbehör och att Windows 8 kommer att ha det som en integrerad del av systemet. Och det känns troligt att detta lanseras till Windows 7 drygt ett år efter att Kinect lanseras, det vill säga hösten 2011 och släpps sedan med Windows 8.

Kinect, som officiellt släpps i höst, kan alltså komma att bli för Windows 8 vad multutouch var för Window 7; Det vill säga ett alternativt sätt att kontrollera sin dator, förutom multitouch, mus och tangentbord. Under E3 2010 visade Microsoft upp just ett demo för Kinect som demonsterade just systemstyrning for Xbox 360, även om denna styrning inte släpps förrän tidigast 2011.

Ingen officiell information från Microsoft finns tillgänglig och detta skall alltså tolkas som ett rykte.

Mer om Kinect i Svensk Media:
Pc För Alla, IT24, Digitala Hemmet, M3, Aftonbladet, SVD