Eftersom Google meddelade nyligen att det kommer ta några månader för oss Google Apps användare att få tillgång till Buzz så satte jag mig ner och skrev ihop en extension till Google Chrome som gör det möjligt att Buzza via din brower (dock endast Google Chrome).

Börja med att installera Buzzter Google Chrome Extension.

  • Öppna sedan http://gmail.com, är du redan inloggad med annat Gmail-konto så logga ut.
  • Logga in med ditt Google Apps for Domain konto.
  • Google tar dig nu till en ”Sign up for Gmail”-sida. Stäng Gmail, du behöver inte signa upp för ett nytt konto.

Buzzter borde nu fungera eftersom du har en korrekt GMail-cookie som är kopplad till ditt Google Apps konto. Som ni säkert förstår är detta en riktigt ful lösning och skall betraktas som ett smärre ”hack”, men det funkar för tillfället – eller i alla fall till Google ger oss native tillgång till Buzz via Google Apps.

Gmail användare kan följa mig genom att klicka på denna länken (måste vara inloggad på Gmail) och Apps användare kan lägga till mig genom att söka på ”tommie podzemski” via mobil-interfacet i Buzz.