Tugg.nu presenterar Sveriges populäraste nyheter genom social media

Genom att väga nyheters relevans inom social media som till exempel Twitter och Facebook kan Tugg.nu plocka ut dom populäraste nyheterna från Sveriges största dagstidningar på nätet under en dag, tre dagar och en vecka. Siten ger användaren en snabb överblick vad folk faktiskt läser, kommenterar och är intresserade utav.

Tekniken lägger ingen vikt vid vad som sägs eller vem som kommenterar på nyheten utan utgår uteslutande ifrån att den nämns. Varje nyhet tappar automatiskt relevans allt eftersom tiden går, men börjar folk prata om länken igen börjar den klättra uppåt.

Traditionellt styrs innehållets placering utav en redaktör på tidningen, men hos Tugg.nu är det dom sociala medierna som anger vad som är populärast. Oavsett om något annat är nyare så stannar fortfarande det mest aktuella i toppen på Tugg.nu.

 

Till skillnad från liknande tjänster och webbsiter behöver man inte lägga in länkar direkt till tugg.nu, utan den sköter det på egen hand. Innehållet blir på så sätt väldigt ärligt och genom vägning i sociala medier så får besökarna reda på vad som det pratas, eller tuggas, om just nu.

Besökare på Tugg.nu kan välja att sortera fram nyheter utifrån dom senaste timme, 24 timmarna, senaste 3 dagarna eller under veckan som har gått.

Siten hittar ni på http://tugg.nu

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. Väldigt cool tjänst faktiskt, tack för tipset

  2. Väldigt cool tjänst faktiskt, tack för tipset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *