Två källor med insyn i Facebook meddelar att den rejäla ökningen av annonsering och användare hos Facebook under 2009 genererade intäkter på drygt 800 miljoner dollar eller runt 6 000 miljoner kronor. Siffor på den exakta vinsten är dock inte kända, men det lär röra sig om en vinst på tiotals miljoner dollar, enligt källorna.

Facebook är fortfarande ett privatägt företag vilket betyder att dom inte måste lämna publika bokslut, vilket gör att dessa siffror skall ta med en viss nypa salt. Dock kommer informationen via Reuters. Facebook kommenterar vanligtvis inte rörande dessa saker och så även denna gång.

Facebooks användarantal under 2009 steg från drygt 150 miljoner i Januari till 300 miljoner användare i December. Lite drygt en halv miljon nya medlemmar per dag eller ungefär 5 nya medlemma per sekund. Vilket betyder att dom 30 000 som lämnade under Quit Facebook day ersattes på knappt två timmar.