Google hade ett bra tredje kvartal med en omsättning på 5,94 miljarder dollar, vilket är en ökning med ca sju procent motsvarande förra året. Nettovinsten hamnade på drygt 1,64 miljarder dollar enligt företaget.

Google har varit lite återhållsamma under året rörande uppköp och nyanställningar men menar nu genom Eric Schmidt att plånboken är vidöppen och dom är redo för både uppköp och investeringar, även i stora bolag.

Googles vd, Eric Schmidt, kommenterar:

– Vi är väldigt optimistiska inför framtiden. Vi känner oss nu tillräckligt självsäkra affärsmässigt för att börja satsa på nya innovationer. Vi planerar att göra nya investeringar, både stora som små.

Schmidt är förtegen rörande vilka företag och tekniker dom är intresserade i att köpa, men historiskt köper Google hellre små tekniska företag för att integrera i sitt bolag.

Google i Svensk media:
IT24
http://www.idg.se/2.1085/1.260919/google-okar-pa-alla-fronter
IT24