Niklas Zennström utmanar Spotify med Rdio

Efter misslyckandet med Joost gör Janus Friis och Niklas Zennström en comeback och har siktet ställt på Spotify. Rdio är en onlinetjänst där man kan streama musik till din dator (och mobil får man gissa). Uppbackning sker av riskkapitalistfirman Atomico Ventures och tjänsten skall baseras San Francisco.

Det är troligt att dom satsar på den amerikanska marknaden först eftersom Spotify fortfarande inte har fått fotfäste där. Tänsten skall finansieras via prenumerationer (tänk Spotify Premium) och det finns inget releasedatum klart än, men innan årets slut säger ryktet.

Janus Friis kommenterar:

– Vi har sett många annonsfinansierade musiktjänster komma och gå. Vi känner att det är på tiden att vi återkommer till den här branschen med ett attraktivt erbjudande och en hållbar prenumerationsmodell.

Janus Friis meddelar även att Rdio kommer ge användarna tillgång till fem miljoner låtar vid lansering.

Mer om Rdio i Svensk media:
IDG.se
Nyteknik
IDG.se
di.se
E24.se
Sydsvenskan.se
Vk.se

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

5 kommentarer

  1. Snart går det live!

  2. Snart går det live!

  3. A tip is to check out http://www.rdioinvite.eu/ for Radio invite.

  4. A tip is to check out http://www.rdioinvite.eu/ for Radio invite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *