Under förmiddagen var flera av Sveriges större tidningar otillgängliga på grund av en misstänkt DDoS mot Basefarm och dess kunder, däribland Stampengruppen som t.ex ger ut GP och VLT, Bonniers Tidskrifter, TV4 och Comhem med mera.

Svenska tidningar tar självklart ”hackar”-vinkeln på det hela men jag tror personligen att det mer handlar om ett botnet som beordrats attackera en specifik site, vilket har fått hela Basefarms kundnät att ramla omkull.

Attacker av denna omfattningen är inte speciellt ovanligt. I sommar gjordes en liknande handling mot Facebook, Google och Twitter där målet var en Georgisk Bloggare som skrev på Blogger-platformen. Värt att nämna är att det egentligen bara var Twitter som fick problem med attacken.

Lösningen mot attacker av denna sorten är att man helt enkelt filtrerar bort den trafik som attacken kommer ifrån, vilket vanligtvis brukar vara Asien, Indien men även i viss mån Usa.

Mer om attacken i Svensk media:
Computer Sweden, Computer Sweden, IDG, Aftonbladet, DN.se, Expressen , SvD.se