Adobe introducerar stöd för utveckling av flashapplikationer till iPhone

Adobe meddelande under deras Adobe Max event i Kalifornien att Flash Professional CS5 kommer att stödja export av flashprojekt till iPhone. Tekniken bygger på att CS5 konverterar flash-projektet som en native iPhone app (bytecode till ARM kod), vilket gör det möjligt att sedan lägga till den på Apples AppStore, förutsatt att du har ett Apple developerkonto samt följer dom guidelines som finns runt applikationsutveckling för iPhonen.

Detta betyder dock inte att man kommer att kunna spela upp flashfilmer i safari på iPhone, utan det rör sig endast om program i AppStoren.

Ett mycket intressant tilltag från Adobe som förmodligen ser en ytterst stor potential att få portat över flash till iphonen. Flash funkar ju sedan tidigare till dom flesta mobila plattformar utom just iPhonen.

Applikationer skriva i flash kommer alltså med CS5 att kunna köras på desktopen via Air, på nätet via browserpluginet och nu även som native app i iPhone.

Anledningen till att Apple inte tillåter flash på iPhonen sägs vara för att flash körs i en sk virtual machine i browserpluginet, vilket Apple inte tillåter.

Flashutvecklaren Nisse Bryngfors meddelar på sin blog att flashapplikationer förmodligen inte kommer ha samma tillgång till apit på iPhonen som native apps har.

Flash Professional CS5 släpps i beta ”later this year”.

Källa:
http://labs.adobe.com/technologies/flashcs5/appsfor_iphone/

Flash till iPhone i Svensk media:
MacWord

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. Ralf

    F*n. Vill ha flashstöd till ”iSafari”. Det och multitasking och Apple är ikapp Nokias senaste.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *