Interna licens-dokument, vars äkthet nu har verifierats av Amazon, skvallrar om planer på att starta en Amazon-driven butik för Android-program.

Butiken, som påminner mycket om Apple App Store, kommer vara öppen för alla utvecklare – men kostar en fast avgift på 99 dollar per år för att få sina program listade.

Förutom årskostnaden kommer även Amazon att gå igenom varje program för att garantera kvalitet och funktionalitet. Prismodellen är 20% till Amazon och 80% till utvecklaren.

På den negativa sidan har vi tyvärr att det, åtminstånde i början, är USA endast och att det ryktas om DRM-skydd på programmen. Amazon kräver även av utvecklaren att dom inte släpper nya versioner av samma program tidigare i en annan butik, men det är fortfarande OK att ha sitt program i flera butiker.

Generellt sätt är detta en mycket positiv nyhet då Android är i starkt behov av att få en App Store där alla programs kvalitet garanteras och att lagar och regler efterföljs. Tyvärr har Google målat in sig i ett hörn där dom inte själva kan bistå med detta. Men då kanske Amazon är ett logiskt val, men det är något tiden får utvisa.

Källa + bild:
Slashgear

Mer om Android och program i Svensk Press:
Pc För Alla, CSO, Pc För Alla (2)