Google presenterade i veckan sitt senaste projekt ur Chromium-familjen vilket är ett insticksprogram för Internet Explorer som gör det möjligt att rendera sidor via Chrome motorn. Detta gör inte bara Internet Explorer en helt standard kompatibel utan boostar även Javascript-motorn med tio gånger hastigheten och ger HTML5 kompatibilitet.

Microsoft är inte sena att kommentera och dom är bekymrade över dom eventuella säkerhetsbrister som detta kan medföra:

– Det betyder nödvändigtvis inte att ett insticksprogram är osäkert i sig självt, men att köra en webbläsare inuti en webbläsare kan fördubbla risken för allvarliga säkerhetsbrister. Google Chrome Frame är en risk vi inte skulle rekommendera till våra vänner eller familj, säger Microsofts chef för Internet Explorer, Amy Bazdukas.

Microsoft slutkläm med blir naturligtvis extra roligt när man ser till alla dom säkerhetsbrister som Internet Explorer har dragits med.

Rykten gör gällande att detta projekt delvis kom upp eftersom det var borderline omöjligt att få Google Wave att funka korrekt med Internet Explorer 8. Insticksprogrammet funkar med samtliga versioner av Internet Explorer.

Källa:
http://code.google.com/chrome/chromeframe/

Google Chrome Frame i Svensk media:
PC För Alla
TechWorld